top of page

Svenskt cleantech
 Varvtalsreglerad styrning av elmotorer.

Vision
Vår vision är att tillverka världens bästa frekvensomriktare.
Skärmklipp.PNG
Svensk miljöteknik
NFO Drives är ett svenskt cleantech-företag, som jobbar med utveckling och tillverkning av produkter för energi­effektivisering av elmotorer till maskiner, fläktar och pumpar med mera.
 
Med vår produkt. Frekvensomriktaren NFO Sinus kan motorns varvtal anpassas till aktuellt behov vilket gör att man kan spara upp till 70 procent energi. Genom minskade energikostnaderna betalar sig en investering i NFO Sinus snabbt, ofta på ett år. Tack vare patenterade teknik, kan NFO Drives erbjuda omriktare utan elektromagnetiska störningar. 
Patenterad teknik
Civilingenjör Ragnar Jönsson på Ideon i Lund började redan i mitten av 1980-talet att forska kring olika sätt att styra elmotorn på ett bättre sätt. Ragnar Jönssons arbete resulterade i ett antal uppfinningar som gjorde det möjligt att:

1. Styra motorn med fullt moment redan från start och vid låga varvtal.

2  Styra elmotorn med en utspänning i form av ren sinus vilket resulterar i en störningsfri styrning.
Frekvensomriktare NFO
Företaget NFO Drives
1996 startades bolaget NFO Drives AB för att ta fram frekvensomriktare baserade på den nya tekniken under namnet NFO Sinus.
 
Verksamheten förlades till Svängsta i Blekinge och den första produkten, en enfas-omriktare på 1,5 kW, lanserades på marknaden 1998. Under de kommande åren utvecklades omriktare i allt högre effekter och idag omfattar sortimentet trefas omriktare upp till 22 kW. Genom åren har flera patent erhållits inom området styrning av elmotorer. Samtidigt har fler och fler kunder förstått fördelarna med NFO och börjat använda produkterna.

Företaget är idag listade på Spotlight market.
Turning Torso NFO Sinus
I Turning Torso sparar man energi störningsfritt med NFO Sinus.
VD:
Johan Braun
Styrelseordförande: 

Göran Hedbys, Malmö

Ordinarie ledamöter i styrelsen:
Göran Hedbys, Malmö
Eva-Britt Grönberg, Lund
Johan Hallberg, Lomma
Håkan Persson, Stockholm

Johan Braun NFO Drives

Styrelse och ledning

bottom of page